Praktik Onlinemarknadsföring (Copywriting och SEO)

Tillsvidare, Stockholm. Ansök senast för start enligt överenskommelse

Studentmedia hjälper talanger och företag att hitta varandra. Vi erbjuder utbildningsinstitut och företag kreativa, kvalitativa och riktade marknadsföringstjänster på Internet. Vi grundades år 2008 och är idag verksamma mot hela Norden.

Vi på Studentmedia erbjuder en praktikplats till dig som studerar onlinemarknadsföring. Vi söker dig som vill ha en meriterande utmaning som dessutom kan leda till en framtida anställning! Är ditt mål att bli copywriter och brinner du för att skriva om intressanta ämnen som vägleder människor i karriären ska du söka till oss!

Våra praktikanter kokar inte kaffe utan hos kommer du få arbeta med utvecklande och spännande arbetsuppgifter som är direkt relaterade till din utbildning och vår verksamhet! Du kommer jobba i nära samarbete med en webbkommunikatör (med inriktning sociala medier) för att på så sätt maximera resultatet av båda delarna. Vi välkomnar dig som är bra på att planera och strukturera upp arbetet. Du ser dig själv som en doer samtidigt som ditt arbetssätt karaktäriseras av noggrannhet!

Arbetsuppgifter under praktiken inom Sökmotoroptimering

  • Du kommer främst att arbeta med att driva trafik till våra sajter, både genom befintliga tillvägagångssätt samt genom egna kreativa lösningar.
  • Du kommer även arbeta med konverteringsoptimering (både intern och extern) samt med en del content marketing. Du kommer därmed skriva egna texter men även identifiera andra texter som är av intresse för våra besökare.
  • Du kommer även att utveckla dig inom sökmotoroptimering samt sätta dina SEO-kunskaper på prov.
  • Du kommer förbättra ditt skrivande och förbättra dina kunskaper inom copywriting och artikelskrivande.

Vi erbjuder

  • Arbete i ett nytänkande onlineföretag med positivt företagsklimat.
  • Trevliga öppna lokaler på Grev Turegatan i centrala Stockholm.
  • För rätt person finns möjlighet till anställning efter praktikperiod/utbildning.
  • Praktik på minst 10 sammanhängande veckor

Meriterande: Om du kan visa upp relevant SEO-arbete. Urval sker löpande och platsen kommer tillsättas enligt överenskommelse med studenten.

För frågor ring 08-120 359 01 eller maila rekrytering@studentmedia.se